Vordering milleniumdoelen geografisch in beeld met nieuwe GIS-interface

15 juni 2007

De Economic and Social Data Service (ESDS) van de universiteit van Manchester maakt het mogelijk om een aantal indicatoren van de Millennium Development Goals van de Verenigde Naties te visualiseren en te verkennen met behulp van een CommonGIS-toepassing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de World Boundary Data van het GIS-bedrijf ESRI.

De Millenniumdoelen werden in september 2000 geformuleerd en getekend door 189 landen als een soort overeenkomst tussen arme en rijke landen om ontwikkeling te bevorderen en armoede te bestrijden. Er zijn acht millenniumdoelen, 18 ‘targets’ en 48 indicatoren, die op hun beurt weer bedoeld zijn om de vorderingen te meten bij het realiseren van de doelen.
Het CommonGIS interface dat ESDS nu heeft ontwikkeld brengt drie van de 18 indicatoren in beeld. Common GIS is een interactief geografisch informatiesysteem dat werkt via internet en is ontwikkeld met fondsen van de Europese Commissie (ESPRIT). Het interface is vrij toegankelijk voor wie een webbrowser met Java gebruikt.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.