Vooraankondiging symposium CARARE

21 augustus 2012

Op 21 november organiseren de Nederlandse projectpartners van CARARE een symposium in Amersfoort. Daarbij staan de publieke digitale toegankelijkheid en het gebruik van ons Europese culturele erfgoed centraal.

Op 21 november organiseren de Nederlandse projectpartners van CARARE een symposium in Amersfoort. Daarbij staan de publieke digitale toegankelijkheid en het gebruik van ons Europese culturele erfgoed centraal. Hoe maken we de schatten van ons Europees erfgoed voor alle burgers gemakkelijk toegankelijk?

Programma
Het programma bestaat uit twee delen. In het plenaire gedeelte wordt vooral ingegaan op wat CARARE is en kan. Daarnaast kunnen toekomstige gebruikers van CARARE en andere geïnteresseerden in verschillende sessies met elkaar in gesprek gaan en kennis op doen. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: Hoe maak ik mijn collectie beter vindbaar? Wat kan CARARE voor mij betekenen en wat kost het me? Waar moeten mijn digitale bestanden aan voldoen? Hoe werken CARARE en Europeana samen?

Uw inbreng
Geven bovenstaande thema’s weer wat er bij u leeft? Of zou u graag andere onderwerpen aan bod willen laten komen? We horen dit graag van u, zodat we het programma hierop kunnen aanpassen. U kunt uw inbreng sturen naar Hella Hollander via hella.hollander [at] dans.knaw.nl.

CARARE en Europeana
CARARE (Connecting Archaeology and Architecture in Europeana) is een Europees samenwerkingsverband van erfgoedorganisaties dat gericht is op monumenten, architectuur en stedenbouw in de ruimste zin. Miljoenen objecten van unieke archeologische monumenten, historische gebouwen tot erfgoedlocaties worden via CARARE op de website van Europeana getoond. Europeana is het Europese digitale cultuurportaal. De Nederlandse projectpartners van CARARE zijn de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), management en adviesbureau N303BV en het e-Depot Nederlandse archeologie bij DANS.

Meer informatie
Meer informatie over het programma, de sprekers en de aanmeldprocedure komt binnenkort beschikbaar.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.