Vergroot uw online vindbaarheid door DAI

11 oktober 2012

Onderzoekers kunnen hun online vindbaarheid vergroten door vanaf 1 november bij het deponeren van data in EASY ook hun Digital Author Identifier (DAI) toe te voegen. Door het gebruik van dit unieke persoonlijke nummer wordt bij het hergebruiken en citeren van de data altijd gerefereerd naar de juiste persoon.

De DAI is een landelijk nummer voor elke auteur met een aanstelling of een andere relevante verbintenis aan een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstituut. Verwarring door diverse schrijfwijzen van namen en identieke auteursnamen is daarmee verleden tijd.

Wat is uw DAI?
Onderzoekers kunnen via de onderzoeksportal NARCIS eenvoudig hun DAI opzoeken. Deze staat weergegeven op uw persoonspagina. Staat uw DAI er nog niet op? Neem dan contact op met de repository manager van uw instelling.

Achteraf toevoegen
Heeft u voor 1 november een dataset gedeponeerd? U kunt uw DAI alsnog achteraf laten toevoegen door uw DAI te mailen naar  info at dans.knaw.nl. Wij zorgen dan voor de vermelding van het nummer bij de betreffende dataset(s).

Meer informatie
Lees meer over de DAI en de diverse toepassingen daarvan op de website van SURF. Voor vragen over het gebruik van DAI binnen EASY kunt u contact opnemen met jetske.van.der.schaaf at dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.