Update uit 2012 van TOP10NL beschikbaar

7 mei 2012

In het online archiefsysteem EASY van DANS is een update uit februari 2012 van het digitaal topografisch bestand TOP10NL van het Kadaster toegevoegd aan de collectie. De bestanden zijn kosteloos beschikbaar en kunnen aangevraagd worden via EASY.

TOP10NL is een digitaal topografisch bestand, bruikbaar op een schaalniveau tussen 1:5.000 en 1:25.000. Het gegevensmodel TOP10NL bevat een verzameling topografische basisobjecten, gerelateerd aan het bovengenoemde schaalbereik, die als objectklassen zijn opgenomen. Elk geo-object heeft een eigen unieke code en wordt nader gespecificeerd door middel van attributen en attribuutwaarden.

Beschikbaarheid
Kadasterbestanden zijn via DANS kosteloos beschikbaar voor studenten en medewerkers van universiteiten en hogescholen in Nederland, of medewerkers van een KNAW- of NWO-instituut. Overige gebruikers kunnen contact opnemen met het Kadaster. Kadasterbestanden zijn zeer omvangrijk en om die reden niet online beschikbaar. Via EASY kunt u levering van het bestand op DVD aanvragen. Het is belangrijk dat de aanvragen gedaan worden met het officiële e-mailadres van de universiteit of instelling waar u studeert of werkt.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over EASY en de collecties contact op met DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.