Uitzending OBA Live in teken van datazondvloed

17 maart 2011

OBA Live, het dagelijkse radiocafé met gasten en publiek uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en maatschappij, staat vrijdag 25 maart aanstaande in het teken van de datazondvloed. Eén van de gasten van presentator Theodor Holman is Peter Doorn, directeur van DANS.

De datazondvloed en DANS
Aanleiding voor het behandelen van de datazondvloed als onderwerp is het februarinummer van het tijdschrift Science. Science stelt hierin dat er sprake is van een groeiende uitdaging om data uit onderzoek te standaardiseren, te archiveren en beschikbaar te stellen. Precies voor deze uitdaging is DANS opgericht. De missie van DANS om duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens te bevorderen en de wijze waarop DANS dit aanpakt, komen op 25 maart aan bod.

OBA Live

OBA Live wordt elke werkdag tussen 19.00 – 20.00 uur opgenomen in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA). Publiek is van harte welkom om een uitzending gratis bij te wonen. Het programma wordt verzorgd door de Humanistische Omroep of de IKON en uitgezonden op Radio 5. Het programma is ook live via de website www.obalive.nl te volgen.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over het radioprogramma staat op www.obalive.nl. Via de website van Science zijn, na eenvoudige registratie, de artikelen van het februarinummer gratis toegankelijk.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.