UITGETELD EN INGEVOERD: Symposium over het gebruik van de digitale Nederlandse volkstellingen

31 augustus 2006

Symposium over het gebruik van de digitale Nederlandse volkstellingen.
Op vrijdag 29 september vindt in Den Haag een symposium plaats ter gelegenheid van de afronding van de digitalisering van de Nederlandse volkstellingen die tussen 1795 en 1971 zijn gehouden. Tijdens het symposium zullen wetenschappers verslag doen van onderzoek dat gebaseerd is op de beschikbare digitale volkstellingen. Deelname aan het symposium is gratis, maar aanmelding is gewenst.

Sinds 1997 wordt gewerkt aan de digitalisering van de Nederlandse volkstellingen. Van alle Nederlandse volkstellingen die tussen 1795 en 1971 zijn gehouden zijn de tabellen gedigitaliseerd. Deze zijn te vinden op de website van het volkstellingenproject.

In het kader van het “volkstellingengedeelte” van het door NWO gefinancierde project “Life Courses in Context” konden de laatste nog ontbrekende volkstellingen gedigitaliseerd worden. Alle volkstellingen zijn nu ingevoerd. Ter gelegenheid hiervan vindt op vrijdag 29 september 2006 het symposium Ingevoerd & Uitgeteld plaats in Den Haag. Het symposium wordt georganiseerd door Data Archiving and Networked Services (DANS) in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De plaats van handeling is de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in Den Haag.

Meer informatie over het symosium is beschikbaar op de symposiumsite. Hier kunt u het programma vinden van het symposium en kunt u zich aanmelden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.