Tweede LIBER internationale workshop over digitale duurzaamheid

5 maart 2012

Op 7 en 8 mei 2012 vindt in Florence, Italië de tweede LIBER internationale workshop over digitale duurzaamheid plaats. De workshop Partnerships in curating European digital resources wordt georganiseerd door de LIBER Steering Committee for Heritage Collections and Preservation en de Koninklijke Bibliotheek, in samenwerking met de Fondazione Rinascimento Digitale.

Noodzaak tot samenwerking
‘Pak het niet alleen aan’, was het onmiskenbare advies aan LIBER bibliotheken aan het eind van de eerste LIBER workshop over digitale duurzaamheid in Den Haag in 2010. Sindsdien hebben de eurocrisis en de bezuinigingen de noodzaak om samenwerkingsverbanden te vormen, die lange termijn toegang tot digitale collecties verzekeren, alleen maar versterkt. Maar met wie kan je samenwerken? Hoe werkt het? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende vormen van samenwerking? En hoeveel van de verantwoordelijkheid zal altijd de jouwe blijven?

Deze workshop geeft een overzicht van de bekendste gezamenlijke initiatieven en helpt te analyseren welke alternatieven het meest geschikt zijn voor uw organisatie, collectie of nationale cultuur. Welke organisatorische, juridische, financiële en technische kwesties hebben invloed op uw keuzes voor het opzetten van een eigen infrastructuur. Deze workshop biedt een showcase aan best practices.

Meer informatie
Bekijk de website van Fondazione Rinascimento Digitale voor het programma en registratie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.