Tweedaagse schrijfsprint “Integrating Voices of the Community”

20 juli 2022

Om de meningen van de gemeenschap over RDM-praktijken te verzamelen, organiseerde de DARIAH-werkgroep Research Data Management een tweedaagse schrijfsprint. DANS onderzoeksdatamanagement deskundigen Femmy Admiraal en Francesca Morselli hebben deelgenomen aan de bijeenkomst.

Vorige week organiseerde de DARIAH werkgroep over Research Data Management een tweedaagse schrijfsprint, in Warschau. Tijdens deze intensieve schrijfsprint hebben cultureel erfgoed professionals, onderzoekers, data stewards, open science officers en andere data support professionals die werkzaam zijn in de Kunsten en Geesteswetenschappen zich volledig gefocust op het schrijven van de publicatie “Research Data Management for Arts and Humanities: Integrating Voices of the Community”.

Het schrijfteam bestond uit deelnemers uit België, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Polen, en elk van hen droeg bij met verhalen over hoe onderzoeksdatamanagement “een ding is geworden” in beleid, onderzoeksondersteuning en wetenschappelijke praktijken in heel Europa; wat de speciale smaken zijn in verschillende nationale en institutionele contexten; hoe bepaalde kunst- en geesteswetenschappelijke instellingen capaciteiten ontwikkelden voor datasupport; wat de gedeelde, domeinspecifieke uitdagingen zijn waar we allemaal mee worden geconfronteerd; en wat betrouwbare oplossingen, tools en deeltjes zijn die het waard zijn om te worden gedeeld als onderdeel van de publicatie.

De werkgroep streeft ernaar de publicatie de komende maanden af te ronden en het werk begin 2023 beschikbaar te maken als open access publicatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.