Twee wetenschappelijke tijdschriften online

7 juni 2007

Amsterdam University Press heeft twee tijdschriften online beschikbaar gemaakt. Het Graduate Journal of Social Science is vanaf de eerste jaargang, die in 2004 verscheen, op het net gezet en zal voortaan alleen nog elektronisch verschijnen. Het Dutch Journal of Music Theory (sinds 1996) is voortaan zowel in print als elektronisch beschikbaar.

Het Dutch Journal of Music Theory of het Nederlands Tijdschrift voor Muziektheorie is bedoeld als publicatie-, communicatie- en discussiepodium voor de muziektheorie. Het is bestemd voor muziektheoretici, musici, musicologen en anderen die in muziektheorie zijn geïnteresseerd. Het tijdschrift bevat artikelen, discussiebijdragen, boekbesprekingen, verslagen en aankondigingen over uiteenlopende muzieksoorten; van middeleeuwse tot hedendaagse muziek, van klassieke tot niet-westerse muziek, van jazz tot pop. Het tijdschrift wil ook bijdragen plaatsen over muziekpedagogische, -historische, -filosofische of -kritische onderwerpen.

Het Engelstalige Graduate Journal of Social Science is een internationaal tijdschrift voor interdisciplinaire methodologie in de sociale wetenschappen. De redactie verwelkomt zowel theoretische bijdragen als artikelen waarin concrete onderzoeksvoorbeelden in de vorm van case studies worden behandeld. Ook wordt gestreefd naar bijdragen die de traditionele sociale wetenschappen combineren met andere, soms nieuwe disciplines zoals gender studies, geschiedenis en ploitieke wetenschappen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.