Twee RDA-resultaten goedgekeurd

13 januari 2020

RDA-aanbevelingen zijn de officiële, goedgekeurde resultaten van RDA en worden beschouwd als boegbeeld-uitkomsten van het initiatief.

De Research Data Alliance (RDA) is een internationale, op leden gebaseerde organisatie die zich richt op de ontwikkeling van infrastructuur en gemeenschapsactiviteiten om de sociale en technische belemmeringen voor data-uitwisseling en -hergebruik te verminderen en de versnelling van data-gedreven innovatie en ontdekking wereldwijd te bevorderen.

DANS coördineert het Nederlandse nationale knooppunt voor RDA en is daarnaast de RDA ambassadeur voor de sociale en geesteswetenschappen.

A Curriculum for Foundational Research Data Science Skills for Early Career Researchers

Deze RDA-aanbeveling beschrijft een curriculum en voorbeeldmateriaal om Early Career Researchers (ECR’s) de basisvaardigheden in Data Science te geven om met hun gegevens te werken. Kijk hier.

Engaging Researchers with Data Management: The Cookbook

Deze RDA ondersteunende output biedt voorbeelden van 24 innovatieve, doorzoekbare en herbruikbare case studies over hoe instellingen effectief met onderzoekers kunnen omgaan met als onderwerp onderzoeksdata. Kijk hier.

Meer informatie

Zie deze pagina voor alle aanbevelingen en ondersteunende uitgangen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.