Tienduizendste dataset in DANS EASY

7 december 2009

Naar onlangs is gebleken is begin november de tienduizendste dataset gedeponeerd in EASY, het online datadepot van DANS. Er komen in hoog tempo datasets bij, zo blijkt. Op dit moment staat de teller op 12.220 datasets.

De laatste tijd worden er veel archeologische datasets gedeponeerd. In september werd de vijfduizendste dataset verwacht in het archeologische depot EDNA, dat onderdeel is van EASY. Dat komt ook door het project EDNAII, waarin met terugwerkende kracht bestaand en vastgelegd archeologisch onderzoek digitaal wordt opgeslagen en beschikbaar gemaakt. Het tienduizendste databestand in EASY was dan ook niet verbazend een archeologisch bestand: “Een Inventariserend Archeologisch Veldonderzoek in het Plangebied aan de Beatrixlaan te Haren, Gemeente Haren (Gr.)”.
In de telling worden alle datasets meegenomen die ooit in EASY zijn ingevoerd, dus ook bijvoorbeeld testdatasets of datasets die om een of andere reden (nog) niet openbaar gemaakt kunnen worden. Op dit moment zijn er 10.907 datasets in EASY publiek toegankelijk.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.