Symposium over opzet Portaal Jeugddata Nederland

18 september 2009

Uit de Verkenning Jeugddata die DANS in 2009 heeft afgerond, blijkt dat er behoefte is aan een centrale plaats waar gegevens uit jeugdonderzoek te vinden zijn. Die plaats, een Portaal Jeugddata, zou ook moeten informeren over wie wat doet en gedaan heeft in dit onderzoek. Met het besloten symposium Data Nederlands Jeugdonderzoek op woensdag 25 november geeft DANS het startsignaal voor de discussie over de haalbaarheid van zo’n portaal.

Er wordt steeds meer jeugdonderzoek gedaan in Nederland. Aan universiteiten en in onderzoeksinstituten is de aandacht voor jeugd en vooral voor problemen met opgroeien en opvoeden sterk toegenomen. Met een Portaal kan voordeel behaald worden bij het voorbereiden van eigen onderzoek, kunnen contacten gelegd en doublures (en geldverspilling) voorkomen worden. Het succes van het Portaal Jeugddata hangt sterk af van de bereidheid om onderzoeksgegevens aan te leveren en van een goede samenwerking met onderzoekers en landelijke instituten zoals het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).
Op het symposium in november ontmoeten sprekers en genodigden uit de wereld van onderzoek, onderzoeksfinanciering, beleid en datadienstverlening elkaar om hierover van gedachten te wisselen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.