SURFacademy; collaboratories voor onderzoekers

2 september 2011

Op woensdag 26 oktober organiseert SURFacademy het seminar collaboratories voor onderzoekers. Dit seminar staat in het teken van collaboratories, ook wel Virtual Research Environments (VRE’s) genoemd, en hoe deze het online samenwerken tussen wetenschappers kunnen bevorderen. Tijdens het seminar komen ook de organisatorische aspecten van het opzetten van een collaboratory aan bod.


Project Samenwerking VREs

Het seminar wordt georganiseerd in samenwerking met het project Samenwerking VREs. In dit project wordt gewerkt aan een starterskit voor collaboratories die instellingen en onderzoekers ondersteunt bij het maken van een keuze voor, en het integreren van een online samenwerking in de dagelijkse werkzaamheden van onderzoekers.

Doelgroep
De workshop is specifiek bedoeld voor deelnemers die binnen hun onderwijsinstelling aan de slag willen met collaboratories. Dit kunnen onderzoeksondersteuners zijn maar ook onderzoekers.?Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum aantal deelnemers is 30.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie en inschrijving de website van SURFacademy. Meer weten over collaboratories? Bezoek de website van SURFfoundation.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.