Succesvolle conferentie ‘Closing the deal’

10 december 2010

Op 2 december jongstleden vond in het Leids Universitair Medisch Centrum de conferentie ‘Closing the deal’ plaats, georganiseerd door de Taskforce Stimulering Grootschalige Onderzoeksfaciliteiten. Aan de hand van presentaties en Roadmapprojecten werden de Nederlandse ambities voor grootschalige onderzoeksfaciliteiten met de bezoekers gedeeld.

Eén van de aanwezigen was DANS-directeur Peter Doorn. “In veel Roadmapprojecten staat toegang tot data centraal, ook in de levens- en natuurwetenschappen. Het gaat daarbij om zaken als het koppelen van data en data-interoperabiliteit, datakwaliteit, (meta-)datastandaarden, opslag en duurzame toegang en gebruiksrechten (licenties). De deelname van DANS aan projecten binnen de ‘Nederlandse Roadmap Grootschalige Onderzoeksfaciliteiten’ past binnen de gezamenlijke aanpak van data-issues.”

De conferentie bood de mogelijkheid om de projecten waar DANS een rol in speelt, zoals DARIAH, DISS, ESS en CLARIN, nader toe te lichten. Daarnaast bood het voor alle aanwezigen uit zowel het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen inspiratie voor de gezamenlijke ambities op het gebied van grootschalige onderzoeksfaciliteiten. “We kijken uit naar de door NWO-voorzitter Jos Engelen aangekondigde update van de Roadmap en de nieuwe subsidieronde van 80 miljoen euro voor nationale Roadmapprojecten in 2011. Er zijn namelijk nog een aantal projecten waar wij graag subsidie voor aanvragen. Bovendien zien wij in de gezamenlijke aanpak van de dataproblematiek een verbindende rol voor DANS weggelegd. Al met al een geslaagde dag.”

Meer informatie:
Inmiddels staan op de website van de conferentie de verschillende presentaties van de dag.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.