Studiedag historisch GIS op vrijdag 8 juni

7 juni 2007

Op vrijdag 8 juni wordt in Den Haag de studiedag ‘Geschiedenis en geografische informatiesystemen’ gehouden, waar het onderzoek aan ruimtelijke ontwikkelingen in de tijd centraal staat. Er hebben zich zo’n zestig deelnemers (gratis) aangemeld maar er kunnen er nog meer bij.

De studiedag wordt georganiseerd door de Vereniging voor Geschiedenis en Informatica (VGI) en DANS. Onder historici groeit de wens, zeggen zij, om ontwikkelingen door de tijd te relateren aan ruimtelijke aspecten. Dat is de laatste jaren vergemakkelijkt door het gebruik van Geografische Informatie Systemen (GIS). De systemen zijn goedkoper geworden, gestandaardiseerd en gebruiksvriendelijker waardoor de toepassing van GIS in historisch onderzoek een grote vlucht heeft genomen.
Op de studiemiddag vertelt een vijftal onderzoekers (historici, geografen, economen) hoe en waarom ze geschiedenis en GIS combineren.
De bijeenkomst wordt gehouden in het Java gebouw van NWO aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 300 in Den Haag, zaal 300, en duurt van 13.00 uur tot het eind van de middag. Het programma en verdere informatie is te vinden op de website van DANS, waar ook de mogelijkheid wordt geboden om aan te melden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.