SSHOC lanceert zoekportaal voor SSH-gemeenschap

28 januari 2021

Op 21 januari werd door het SSHOC-project de bèta-versie van de SSH Open Marketplace gelanceerd. DANS werkt mee aan het SSHOC project binnen het Consortium of European Social Science Data Archives (CESSDA) .

De SSH Open Marketplace is een zoekportaal dat is ontworpen om onderzoekers in de sociale en geesteswetenschappen (SSH) de tools, software, datasets, trainingsmaterialen en workflows te bieden die ze nodig hebben om hun data gedurende de volledige onderzoekscyclus te beheren.

Momenteel bevat de SSH Open Marketplace zo’n 5000 individuele records en groeit nog steeds. Het is een belangrijk resultaat van het SSHOC-project en zal zich in de loop van 2021 verder ontwikkelen. De oplevering van het eindproduct door consortiumpartner DARIAH-EU is gepland voor december van dit jaar. 

DANS is onderdeel van het SSHOC-project binnen het Consortium of European Social Science Data Archives (CESSDA). De tools die DANS binnen SSHOC ontwikkelt komen uiteindelijk beschikbaar via de SSH Open Marketplace.

Meer informatie

Test de SSH Open Marketplace online of bekijk eerst de video voor extra uitleg. Neem contact op met Marion Wittenberg voor meer informatie over SSHOC.  

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.