Science Maps as Visual Interfaces to Digital Libraries

14 oktober 2011

Deze 7e editie van de Places & Spaces: Mapping Science – Science Maps as Visual Interfaces to Digital Libraries – onderzoekt het nut van wetenschappelijke kaarten als visuele interfaces voor digitale bibliotheken ter ondersteuning van de selectie, navigatie, management en het gebruik van middelen.

Een van getoonde kaarten is de kaart Design vs. Emergence, Visualization of Knowledge Orders, die de verschillen tussen de categorie structuur van Wikipedia en het Universele Decimale Classificatie (UDC) systeem toont.

Ontwerpers

Deze kaart is gemaakt door het Knowledge Space Lab, een project gefinancierd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, en uitgevoerd door de Virtual Knowledge Studio, de e-humanities groep, DANS en de Erasmus Studio Rotterdam in samenwerking met BigGrid NL.

Places & Spaces: Mapping Science
Places & Spaces: Mapping Science is bedoeld om cross-disciplinaire discussie te inspireren over hoe u het beste menselijke activiteit en de wetenschappelijke vooruitgang op wereldwijde schaal kunt volgen en communiceren. Het bestaat uit twee componenten: het fysieke gedeelte maakt het mogelijke hoge kwaliteit reproducties van kaarten te inspecteren op conferenties en opleiding centra. De online tegenhanger biedt links naar een geselecteerde reeks van kaarten en hun ontwerpers, samen met gedetailleerde uitleg van hoe deze kaarten werken. De tentoonstelling is een 10-jarige inspanning. Elk jaar worden 10 nieuwe kaarten toegevoegd wat resulteert in 100 kaarten in totaal in 2014.

Meer informatie
Bezoek de Places & Spaces website voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.