Save the date: RDNL partnerevent Together we share 18 november

26 oktober 2020

Voorafgaand aan de uitreiking van de Dataprijs organiseren RDNL en partners een online event. Het programma is nu bekend, de inschrijving is geopend.

Op 18 november 2020 wordt wederom de Nederlandse Dataprijs uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. Voorafgaande aan de prijsuitreiking organiseert RDNL met partners een online event. 

De Dataprijs wordt uitgereikt in 3 categorieën. Bent u benieuwd welke datasets kans maken? Onderstaande links tonen de ingezonden datasets per categorie: 

De winnaars van de Nederlandse Dataprijs gaan naar huis met €5.000,- om hun dataset toegankelijk(er) te maken (bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten) en een sculptuur. Dit jaar worden ook 3 aanmoedigingsprijzen uitgereikt. 

Partners

De Nederlandse Dataprijs 2020 wordt u aangeboden door 4TU.ResearchDataDANSDTLNetwerk Digitaal ErfgoedNetherlands eScience CenterLandelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM), Open AIRESURFsara en de Werkgroep Research Data van het samenwerkingsverband van universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek. 

Meer informatie

Voor vragen over de Dataprijs, mail naar . Wilt u op de hoogte blijven van Dataprijs-nieuws? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief. Voor meer informatie over het event en inschrijving kunt u terecht op de RDNL website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.