Save the date: Open Science FAIR 2021

7 september 2021

Van 20-23 september 2021 vindt de derde editie van de Open Science FAIR plaats. De internationale conferentie is een initiatief van OpenAIRE en bestrijkt alle onderwerpen rondom Open Science. Ook DANS is betrokken.

DANS is vanuit het SSHOC project betrokken bij een workshop over “the RDM training & support catalogue landscape”. In deze workshop komen een aantal EOSC projecten (EOSC-PillarSSHOCFAIRsFAIREOSC FutureEOSC Secretariat) en training communities van OpenAIRE en ELIXIR bij elkaar om ervaringen uit te wisselen over de ontwikkeling en onderhoud van training catalogi die in de verschillende projecten zijn ontwikkeld. DANS presenteert in deze workshop de SSH Training Discovery Toolkit waarin trainings uit de sociale en geesteswetenschappen relevante materialen kunnen vinden.

Vanuit het FAIRsFAIR project zal DANS ook verschillende sessies verzorgen. Tijdens de demonstratie sessies “Facilitating FAIR Awareness Training” zal een nieuwe functionaliteit van de FAIR-Aware tool gelanceerd worden. Met behulp van deze nieuwe functie kunnen trainers of andere geïnteresseerden de FAIR-Aware tool gebruiken voor hun eigen deelnemersgroep en de resultaten snel en makkelijk analyseren. De demonstratie sessies zullen het publiek stap voor stap door dit proces heen leiden. In samenwerking met NI4OS zal er door DANS ook een presentatie gegeven worden over FAIR semantiek, genaamd “Speaking FAIR implementation: moving from recommendations to supporting practical implementation by services provider”.

De sessie “Best practices for online training” wordt door DANS vanuit het EOSC Synergy project verzorgd. EOSC Synergy biedt een breed scala aan praktische hulpmiddelen voor de onderzoeksgemeenschap en trainers. Het is bedoeld om bij te dragen aan het ondersteunen van Open Science en het versterken van vaardigheden voor betere wetenschap. Het doel van de lightning talk is om de trainingsmaterialen en -middelen te demonstreren en trainers te inspireren om ze te gebruiken voor hun trainingsactiviteiten.

Programma DANS

21 september

22 september

23 september

  • Best practices for online training – 14:30 – 15:30 CEST

Meer informatie

Lees meer over de conferentie op de website van Open Science FAIR. Hier vind je ook het volledige programma.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences