Save the Date: Dataverse train-the-trainer event 6 september

4 mei 2022

Save the Date! Op 6 september organiseert DANS een train-the-trainer event over het gebruik van Dataverse als een archief of discovery platform. Het evenement is onderdeel van de CESSDA trainingsactiviteiten en gericht op data stewards en data managers die werken bij (CESSDA) archieven of institutionele repositories die Dataverse gebruiken.

We nodigen in het bijzonder professionals uit die training geven in het gebruik van Dataverse als archief of discovery platform om deel te nemen. Na een kort overzicht van Dataverse als tool om data te archiveren en te ontdeken, zullen DANS-sprekers Ricarda Brauckmann en Kim Ferguson deelnemers begeleiden om hun eigen workshop te creëren om onderzoekers te trainen in het gebruik van Dataverse.

We reiken voorbeeldmateriaal aan afkomstig uit Dataverse gebruikersgidsen en de CESSDA Data Management Expert Guide, die trainers kunnen hergebruiken om hun training af te stemmen op hun specifieke publiek. Voorbeeldworkshops worden besproken en we besteden tijd aan praktische begeleiding bij het organiseren van jouw evenement om het publiek effectief te betrekken.

Meer informatie

Binnenkort wordt het totale programma bekend gemaakt en de inschrijving geopend. Zet de datum vast in de agenda en mis het niet!

Het evenement wordt ondersteund door CESSDA training en MK DASS – The Macedonian Social Science Data Archive.

savethedate_dataverse-event

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences

Kim Ferguson Ph.D.

Research Data Management Specialist