SA-EU dialoog over South African Open Science Cloud (SAOSC)

1 februari 2022

Op 3 februari wordt een dialoog georganiseerd over de ontwikkeling van een framework  van beginselen en richtlijnen voor de oprichting van een South African Open Science Cloud (SAOSC). Names DANS zullen Ingrid Dillo en Louise Bezuidenhout hun expertise delen.

Het framework zal een reeks aanbevelingen, gebaseerd op beleid, omvatten voor de uitvoering van de SAOSC als onderdeel van een omgeving die Open Science mogelijk maakt. Richtlijnen en beginselen over kritieke aspecten zoals bestuur en beheer, middelen, beleid, toezicht en evaluatie, en technologieën die Open Science mogelijk maken, zullen in deze workshop aan de orde komen. De European Open Science Cloud (EOSC) dient hierbij als model en als bron van kennis.

Ingrid Dillo, Deputy Director DANS, en Louise Bezuidenhout, RDM Specialist bij DANS, zijn uitgenodigd om tijdens deze workshop te spreken. Ingrid Dillo zal in een sessie over FAIR metrics spreken en Louise Bezuidenhout in een sessie over data stewardship.

Meer informatie

Deelname aan de workshop is op uitnodiging. Lees hier meer over de SA-EU dialoog workshop. Bekijk hier de workshop terug.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ingrid Dillo Ph.D.

Senior Advisor