Research Data online cursus (MANTRA)

10 november 2011

Het Research Data Management Training, of MANTRA project heeft een open online training gelanceerd, om te helpen goede gewoonten in onderzoek data management te verspreiden aan de Universiteit van Edinburgh en daarbuiten.

Het Research Data Management Training, of MANTRA project heeft een open online training gelanceerd, om te helpen goede gewoonten in onderzoek data management te verspreiden aan de Universiteit van Edinburgh en daarbuiten.

MANTRA
MANTRA heeft online lesmateriaal ontwikkeld met als doel om de best practices weer te geven in het onderzoek data management gebaseerd op drie disciplines: de sociale wetenschappen, klinische psychologie, en Geowetenschap.

De online cursus
Het is een gratis online training, waarin richtlijnen staan voor best practices in het onderzoek data management. De cursus bestaat uit interactieve online units gefocust op de belangrijkste concepten van data management. Senior wetenschappers praten in video-clips over data management uitdagingen. Daarnaast zijn er praktische oefeningen in het omgaan met gegevens binnen vier software-analyse-omgevingen (SPSS, NVivo, R en ArcGIS), die leerlingen kunnen downloaden en bestuderen in hun eigen tempo.

Voor wie is het?

De training is voor promovendi, beginnende onderzoekers en alle anderen die van plan zijn een onderzoek te doen op basis van digitale gegevens. De cursus is een Open Educational Resource die door iedereen vrij gebruikt kan worden. Het is verkrijgbaar via een open licentie voor hergebruik.

Wie produceerde het?
Het Data Library team van EDINA heeft de cursus materialen ontwikkeld als onderdeel van het JISC Managing Research Data-programma. Het Data Library team heeft samengewerkt met de School voor Sociale en Politieke Studies, de School voor Geowetenschappen en het Doctoraat in de Klinische Psychologie om richting te geven aan de middelen voor hun doctoraatsopleidingen. De Data Bibliotheek van de Universiteit van Edinburgh verstrekt al meer dan vijfentwintig jaar dienstverlening aan medewerkers en studenten op gebied van onderzoeksgegevens. De data handling software practica werden geschreven door ervaren data-analisten in elk software-domein. De online module werd gemaakt met behulp van Xerte Online Toolkits, een open source authoring tool.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie de cursus website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.