Publicatie en symposium over data uit jeugdonderzoek

23 november 2009

Er is behoefte aan een centrale plaats waar gegevens uit jeugdonderzoek te vinden zijn. Dat blijkt uit een verkenning die op initiatief van DANS recentelijk is uitgevoerd. Over die verkenning, en over de haalbaarheid van zo’n portal (want dat zou het moeten worden), wordt woensdag 25 november een symposium gehouden in Den Haag.

Aan universiteiten en in onderzoeksinstituten is de aandacht voor jeugd en vooral voor problemen met opgroeien en opvoeden sterk toegenomen. DANS heeft daarom een Verkenning Jeugddata laten uitvoeren. Volgens die verkenning is er behoefte aan een Portaal Jeugddata, dat zou ook moeten informeren over wie wat doet en gedaan heeft in dit type onderzoek. Dat is goed voor wie met nieuw onderzoek wil beginnen, en er kunnen contacten gelegd worden en doublures (en geldverspilling) worden voorkomen. Om van het Portaal een succes te maken, moeten onderzoekers wel bereid zijn om gegevens aan te leveren en moet er een goede samenwerking zijn tussen onderzoekers en landelijke instituten zoals het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Het Symposium Data Nederlands Jeugdonderzoek wil een begin maken met de discussie over de haalbaarheid van een Portaal Jeugddata. Wat zijn de opbrengsten en wat de ideaIe opzet? Sprekers en genodigden uit de wereld van onderzoek, onderzoeksfinanciering, beleid en datadienstverlening ontmoeten elkaar om hierover van gedachten te wisselen. Elders op deze website wordt meer informatie geboden over het symposium. Ook plaats, tijd en een emailadres voor informatie treft u daar. Informatie over de publicatie treft u op de pagina Publikaties van deze website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.