Project CEDAR toegekend

19 juli 2011

Het onderzoeksproject “Census data open linked – CEDAR – From fragment to fabric – Dutch census data in a web of global cultural and historic information”, één van de projecten binnen het Computational Humanities programma van de KNAW, is toegekend en gaat in het najaar 2011 van start.

Binnen CEDAR werken twee promovendi en een postdoc voor ruim vier jaar samen aan het semantisch ontsluiten van data van de Nederlandse volkstellingen uit de laatste twee eeuwen. De promovendi worden begeleid door Frank van Harmelen (VU) en Kees Mandemakers (IISG/Erasmus Universiteit Rotterdam).

Het project is een samenwerking tussen DANS (Peter Doorn, Andrea Scharnhorst), IISG (Kees Mandemakers) en Vrije Universiteit (Frank van Harmelen, Rinke Hoekstra) en sluit aan bij andere onlangs gestarte semantisch web-projecten zoals Data2Semantics. De onderzoeksgroep bestaat verder uit Jan Kok, Onno Boonstra, Maarten Hoogerwerf, Alexander Witteveen, Joke Pol, Dirk Roorda en René van Horik.

Dit project, evenals andere Computational Humanities projecten, maakt deel uit van de e-Humanities Group van de KNAW (onder leiding van Sally Wyatt), die in januari 2011 is opgericht. De officiële start van het Computational Humanities programma vindt plaats op 8 september, van 14.00-17.00 uur, op het Meertens instituut te Amsterdam (zie voor meer informatie de agenda op de website van de e-Humanities Group).

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over CEDAR op de website van de e-Humanities Group of neem contact op met Andrea Scharnhorst, hoofd onderzoek DANS en coördinator van CEDAR.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.