Prof. Henk Scholten geeft commentaar op nieuw GEO-boek

3 februari 2010

VU-hoogleraar en GEODAN-directeur Henk Scholten zal op 11 februari 2010 het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek ‘Tijd en Ruimte; Nieuwe toepassingen van Geografische Informatiesystemen (GIS) in de alfawetenschappen’. Daarbij geeft hij ook zijn commentaar op de waarde van de nieuwe uitgave.

Scholten, die aan de VU geografische informatiesystemen (GIS) doceert, wordt beschouwd als een van de autoriteiten in ons land op het gebied van zulke systemen. Hij ontving in juli 2009 in de Californische stad San Diego nog de Lifetime Achievement Award van het GIS-bedrijf ESRI voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van wetenschap en techniek rond geografische informatiesystemen. Scholten was 25 jaar geleden ook mede-oprichter van het huidige bedrijf Geodan dat zich toelegt op GIS-software.

Het boek dat Scholten donderdag in ontvangst neemt is voortgekomen uit het HGIN2 project van DANS en de Radboud Universiteit, waarin een eerder gemaakt prototype voor een historisch GIS-systeem is uitgewerkt tot een volwaardige webapplicatie. Meer over dat project en de presentatie is elders op deze site te vinden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.