Places & Spaces: Mapping Science

24 oktober 2012

De 8e iteratie van Places & Spaces: Mapping Science – Science Maps for Kids is toegankelijk en bevat kaarten ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar.

Een voorbeeld van een kaart is een plattegrond van het Metropolitan Museum of Art, dat een subset toont van de twee miljoen kunstwerken verspreid over vijfduizend jaar wereldcultuur. Een ander voorbeeld is een kaart met de impact van taal op de menselijke netwerken en communicatie patronen.

Places & Spaces: Mapping Science
Places & Spaces: Mapping Science is bedoeld om de cross-disciplinaire discussies te inspireren over hoe u het beste menselijke activiteiten en de wetenschappelijke vooruitgang op wereldwijde schaal kunt volgen en communiceren. Places & Spaces bestaat uit twee componenten. Het fysieke gedeelte maakt het mogelijk hoge kwaliteit reproducties van kaarten te onderzoeken. De online tegenhanger biedt links naar een geselecteerde reeks van kaarten en hun ontwerpers, samen met gedetailleerde uitleg over hoe deze kaarten werken. De tentoonstelling is een 10-jarige inspanning en wordt ondersteund door grants van NSF, James S. McDonnell Foundation, Thomson Reuters en Indiana University Bloomington. Elk jaar worden 10 nieuwe kaarten toegevoegd. Het resultaat is een tentoonstelling van 100 kaarten in 2014. Katy Börner, curator van de tentoonstelling, is tevens visiting professor bij DANS.

Meer informatie
Bezoek de Places & Spaces website voor meer informatie of neem contact op met Andrea Scharnhorst, Andrea Scharnhorst, hoofd e-research bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.