Oosterlengte – Westerlengte

29 november 2005

Op dinsdag 13 december 2005 organiseert het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) te Amsterdam een symposium ter gelegenheid van het feit dat op die dag een van de grootste collecties kaarten van de voormalige Nederlandse koloniën digitaal beschikbaar komt.
Het volledige programma van het symposium en gegevens over aanmelding zijn online beschikbaar.

Via het Internet hebben wetenschappers, cartografen en andere gebruikers straks rechtstreeks toegang tot de volledige KIT-collectie land- en zeekaarten van Nederlands-Indië, de Nederlandse Antillen en Suriname uit de periode 1850 – 1950.

De digitalisering van de kaartencollectie is onderdeel van een meerjarig project gericht op het inlopen van achterstanden in behoud en beheer van koloniaal erfgoed.

Met het symposium wil het KIT de resultaten van dit project tonen en ervaringen met conservering en digitalisering van erfgoed delen. Daarnaast wil het Instituut belang, relevantie en gebruik van historische kaarten en erfgoedcollecties voor hedendaagse toepassingen onder de aandacht brengen.

Het symposium ‘Oosterlengte – Westerlengte’ is bedoeld voor:
* professionals geïnteresseerd in moderne manieren van beheer, behoud en toegankelijk maken van documentair cultureel erfgoed;
* cartografen, historici en andere wetenschappers met belangstelling voor de Nederlandse koloniale geschiedenis;
* geïnteresseerden uit de Indische, Indonesische Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap.

Dutch Colonial Maps

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.