Oktober in het teken van de wetenschap

12 september 2012

De maand oktober staat weer in het teken van de wetenschap. Ook medewerkers van DANS zullen deelnemen aan een aantal van de talrijke activiteiten.

De maand oktober staat weer in het teken van de wetenschap met zowel de ‘oktobermaand Kennismaand’ als de wereldwijde Open Access-week.

De ‘Oktober Kennismaand’ is het jaarlijkse, landelijke wetenschapsfestival. Op diverse plaatsen in Nederland is het mogelijk om een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Onderdeel van de Oktober Kennismaand was ook Kennis op Zondag.

Open Access-week
Tijdens de wereldwijde Open Access-week organiseren hogeronderwijsinstellingen over de hele wereld activiteiten om de bekendheid en bewustwording rondom Open Access tot wetenschappelijke informatie te bevorderen. Ook in Nederland zullen, net als voorgaande jaren, universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten actief deelnemen aan de internationale Open Access Week en het thema ‘open’ in de spotlights zetten.

DANS in de OA-week
Zo houdt Peter Doorn, directeur van DANS, op 26 oktober bij de Rijksuniversiteit Groningen een presentatie met als onderwerp ‘Towards sustainable data sharing’. Het verslag van het gehele seminar over het delen van onderzoeksdata is beschikbaar op de site van SURF. Op 23 oktober zal Marion Wittenberg, projectmanager Sociale Wetenschappen, bij de Universiteit Maastricht meer vertellen over DANS en duurzame toegang tot onderzoeksdata.

Het volledige programma van de Nederlandse Open Access-week is hier te vinden.

Dataprijs
Voorafgaande aan de Open Access week vindt op 18 oktober de uitreiking van de Nederlandse Dataprijs plaats.

Meer informatie
Meer informatie over Oktober Kennismaand en de activiteiten tijdens de Open Access week staat online.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.