Nu ook Nederlandse data uit Europese survey ESS beschikbaar

14 april 2008

Onlangs kwamen de Nederlandse resultaten beschikbaar uit het tweejaarlijkse onderzoek European Social Survey. Oorspronkelijk zouden ze in november 2007 vrijkomen, nadat de overige Europese gegevens in oktober beschikbaar waren gekomen.

Het European Social Survey wordt tweejaarlijks in dertig landen gehouden met steun van de Europese Commissie, de European Science Foundation en nationale onderzoekraden zoals het Nederlandse NWO. De eerste editie vond plaats in 2002-2003, de volgende in 2004-2005 en de meest recente in 2006-2007.
Het grootschalige onderzoek bestaat uit een ‘kernmodule’ met circa 120 blijvende items en enkele ‘roterende’ modules met vragen die eens in de zoveel tijd terugkomen. In de kernmodule worden sociale variabalen gemeten zoals mediagebruik, politieke belangstelling en -voorkeur, politieke en sociale waarden, sociale uitsluiting, etnische en kerkelijke banden, welzijn en nog veel meer. In een aansluitende vragenlijst staan menselijke waarden centraal. De data zijn te bekijken op de ESS-website voor wie zich als gebruiker heeft geregistreerd. Dat kan via een andere website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.