Nu in E-data: “Stap voor stap richting een nationale data-infrastructuur”

15 oktober 2021

In de nieuwe editie van E-data & Research lees je meer over de lancering van de domeingerichte Data Stations door DANS. Aan het woord: directeur Henk Wals en Data Station Managers Hella Hollander, Ricarda Braukmann, Femmy Admiraal, Cees Hof en Marion Wittenberg.

De komende periode gaat DANS domein­gerichte Data Stations aanbieden, diensten die zijn toegesneden op de behoeften binnen wetenschappelijke disciplines. Daarmee wordt DANS naast een archief voor datasets uit voltooide onderzoeksprojecten, ook een omgeving waarin onderzoekers datasets kunnen vormen, bewerken, analyseren en delen.

Lees het hele interview in E-data & Research.

E-data & Research

Het blad E-data & Research staat vol succesverhalen over het delen en hergebruiken van onderzoeksdata. Binnenkort landt het oktobernummer op de deurmat, deze editie is online al beschikbaar via edata.nl. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CenterdataCLARIAHDANSKNAW Humanities Cluster, de Koninklijke BibliotheekODISSEI en het Rijksmuseum. Vanaf 2022 is ook het CBS stakeholder.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie, ook als u het blad (tijdelijk) op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in februari 2022. Volg E-data ook via twitter: @eDataResearch.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.