Nominaties Nederlandse Dataprijs bekend

10 september 2012

De nominaties voor de Nederlandse Dataprijs zijn bekend. Tijdens de prijsuitreiking op 18 oktober zal bekend worden wie de winnaars zijn van de Dataprijs 2012.

Uit 40 inzendingen voor de Dataprijs humaniora en sociale wetenschappen zijn de drie genomineerden, in alfabetische volgorde:
Geoplaza
Interviewproject Nederlandse Veteranen
Political Mashup

Uit 15 inzendingen voor de Dataprijs exacte en technische wetenschappen zijn de drie genomineerden, in alfabetische volgorde:
OpenEarth
Signatures of Majorana fermions
Water Footprint

In de afweging tussen de inzendingen hebben de juryleden alle criteria meegewogen die voor de Dataprijs gelden. De mate waarin onderzoekers profijt kunnen hebben van de dataset, het innoverende karakter en de (brede) toepassingsmogelijkheden, waren belangrijke critera voor de juryleden. Daarnaast speelden ook de kwaliteit van de documentatie, de toegankelijkheid en de duurzame bewaring van de data een belangrijke rol in het nominatieproces. De zes genomineerden voldoen volgens de jury het meest aan de gestelde criteria.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Nederlandse Dataprijs en het programma van de prijsuitreiking op onze site. Bijwonen van de uitreiking kan, hiervoor is online registratie verplicht. Neem bij vragen over de humaniora en sociale wetenschappenprijs contact op met drs. Heiko Tjalsma (DANS) en bij vragen over de exacte en technische wetenschappenprijs met ir. Jeroen Rombouts (3TU.Datacentrum).

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.