Nieuwe schoolverlatersenquêtes beschikbaar

7 oktober 2011

Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht voert jaarlijks schoolverlaters enquêtes uit onder leerlingen en studenten van verschillende onderwijssoorten en/of opleidingssectoren.

Onderzoekspopulatie
De VO-Monitor is gericht op schoolverlaters van het algemeen voortgezet onderwijs (HAVO, VWO) en het voorbereidend beroepsonderwijs (VMBO), de BVE-Monitor is gericht op schoolverlaters van de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De schoolverlaters worden ongeveer anderhalf jaar na het verlaten van de opleiding ondervraagd door middel van een schriftelijke/internet vragenlijst.

Instrument voor arbeidsmarktpositie
Deze vragenlijst bestaat uit een gedeelte dat voor elke onderwijssoort identiek is en uit een variabel gedeelte waarbij de inhoud afhankelijk is van de onderwijssoort en/of de opleidingssector. De HBO-Monitor is een instrument waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen en waarmee zij kunnen zien in hoeverre hun opleidingen aansluiten op de eisen in de beroepspraktijk. De enquête vindt ongeveer anderhalf jaar na het afstuderen plaats.

Meer informatie
De nieuwe databestanden van 2010 zijn, net zoals de eerdere jaargangen, via EASY beschikbaar:
HBO-Monitor 2010
BVE-Monitor 2010
VO-Monitor 2010

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.