Nieuwe naam voor online analyse tool NESSTAR

9 oktober 2009

DANS NESSTAR heet voortaan DANS EASY Online Analysis Tool. Ook het uiterlijk van de internetdienst is aangepast om de nieuwe status te onderstrepen.

DANS NESSTAR heet voortaan DANS EASY Online Analysis Tool. Ook het uiterlijk van de internetdienst is aangepast om de nieuwe status te onderstrepen.

Net als het online archief EASY van DANS, dat ten dienste staat van alle alfa- en gammawetenschappen, bevat de DANS EASY Online Analysis Tool veel gegevens op sociaal-wetenschappelijk gebied. Het verschil met EASY is dat deze Analysis Trool een paar extra diensten levert. Zo zijn de data die hier worden gepubliceerd voorzien van een uitgebreider documentatie en kunnen er online tabellen worden gemaakt. Ook kunnen de gegevens online worden geanalyseerd met bijvoorbeeld regressieanalyse. Vooral die laatste extra mogelijkheid wil DANS met de nieuwe naam accentueren.
Op dit moment zijn data beschikbaar van:
•    Cultural Changes in the Netherlands Studies (CV)
•    Dutch Parliamentary Election Studies (NKO)
•    Social and cultural trends in the Netherlands (SOCON)
•    National survey pupils secondary schools (NSO)
•    Facilities use survey (AVO)
•    Time-budget survey (TBO)
Bestaande gebruikers van de DANS NESSTAR server wordt gevraagd zich opnieuw te registreren omdat de oude accounts niet meer bruikbaar zijn op de nieuwe website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.