Nieuwe mijlpaal: 175.000 datasets ondergebracht bij DANS!

29 juni 2021

Het aantal datasets dat aan DANS wordt toevertrouwd neemt snel toe. Nog maar negen maanden geleden, in oktober 2020, werd de 150.000ste dataset gedeponeerd. Nu zijn dat er al 175.000!

Henk Wals, directeur DANS: “DANS groeit razendsnel de laatste tijd, we behoren op dit moment in datasets gerekend al tot de grootsten van Europa. Het besef dat onderzoeksdata FAIR gedeponeerd moeten worden, neemt toe. En steeds meer onderzoekers en instellingen begrijpen dat je daarvoor bij een betrouwbaar, gecertificeerd repository moet zijn, dat deskundige hulp biedt en waar je nog iemand te spreken kan krijgen als dat nodig is. DANS biedt meer dan louter dataopslag. Als KNAW- en NWO-instituut zijn we nauw verbonden met de onderzoekswereld en kennen de problemen waarmee onderzoekers worstelen. Dat wordt op prijs gesteld, merken we.”

DANS geeft nu toegang tot 175.000 datasets, waarvan meer dan 169.000 openbaar beschikbaar zijn. De datasets zijn afkomstig uit onder andere de geesteswetenschappen, gezondheidswetenschappen, maatschappij- en gedragswetenschappen en levenswetenschappen. De data kunnen worden gedeeld met anderen, waardoor duurzame toegang tot en hergebruik van onderzoeksdata mogelijk is. 

Meer informatie

Voor vragen en reacties met betrekking tot het delen van data kunt u contact opnemen met Valentijn Gilissen, Data Processing Team Leader. 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.