Nieuwe gegevens van de Inspectie voor het Onderwijs

22 juni 2009

De gegevens van de Kwaliteitskaart Voortgezet Onderwijs over het schooljaar 2008/2009 zijn sinds kort voor wetenschappelijk onderzoek kosteloos beschikbaar. De data, die inzicht geven in de kwaliteit van het onderwijs onder meer met behulp van de behaalde examenresultaten, kunnen worden opgehaald uit DANS EASY.

De Inspectie van het Onderwijs stelt jaarlijks zo’n kwaliteitskaart samen voor elke school die voortgezet onderwijs verzorgt. De gegevens van de kaart hebben betrekking op de kwaliteit van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland en omvatten onder meer gedetailleerde gegevens over alle examens en de in-, door- en uitstroom van leerlingen.
Alle bestanden zijn in het in de sociale wetenschappen gangbare SPSS-formaat beschikbaar. Voor gebruikers die geen beschikking hebben over SPSS zijn de bestanden ook in EXCEL-formaat leverbaar. Dit laatste geldt niet voor het bestand met de examengegevens per vak. Dat bevat te veel records om het in EXCEL te kunnen onderbrengen.
De bestanden kunnen aangevraagd worden via DANS EASY, en vervolgens na toestemming van de Inspectie voor het Onderwijs direct worden gedownload.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.