Nieuw NWO SSH Open Competition format biedt meer kansen aan onderzoekers

4 mei 2022

Het NWO-domeinbestuur Social Sciences and Humanities (SSH) heeft besloten de mogelijkheden voor onderzoekers in de Open Competitie uit te breiden. Het financieringsinstrument krijgt binnenkort een XS-variant, die nog voor de zomer wordt opengesteld.

De SSH Open Competition is toe aan een make-over. NWO speelt hiermee in op de behoefte van het onderzoeksveld in Social Sciences and Humanities (de Sociale en Geesteswetenschappen) om dit instrument meer variatie te geven in subsidiebedragen en doelgroepen. De NWO-domeinraad Social Sciences and Humanities heeft besloten de mogelijkheden voor onderzoekers in de Open Competition uit te breiden en heeft zich daarbij laten adviseren door de zes rondetafelgesprekken uit het domein SSH.

Lees het volledige nieuwsbericht hier.

FAIR support van DANS

DANS is gespecialiseerd in het ondersteunen van onderzoekers om hun data FAIR en waar mogelijk open te maken. Wij staan open om samen te werken in projecten en RDM of FAIR-data ondersteuning te bieden. Bekijk onze samenwerkingen voor lopende projecten in het SSH domein.

Meer informatie

Interesse om met ons samen te werken? Neem dan contact op met onze Data Station managers Ricarda Braukmann (Sociale Wetenschappen) of Femmy Admiraal (Geesteswetenschappen) voor meer informatie.

NWO_Open-competition

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences