Nieuw Amerikaans datacentrum ook toegankelijk vanuit Nederland

6 december 2007

International Data Resource Center (IDRC) is de naam van een nieuw datacentrum in de Verenigde Staten. Het biedt internationale data aan onderzoekers over de hele wereld. Initiatiefnemer is het Amerikaanse Inter-university Consortium for Political and Social Research (ICPSR).

Aanleiding voor de oprichting van het nieuwe centrum was de toenemende behoefte van wetenschappelijk onderzoekers aan internationale data, zegt het IDRC op zijn website: ‘Toegang tot internationale data is een kritische factor geworden voor onderzoekers over de hele wereld’. Via de website van het IDRC zijn data te verkrijgen die onder beheer zijn van het ICPSR. Er kan worden gezocht op onderwerp, geografische locatie en titels van internationale bestanden. Er zijn ook ingangen voor ‘Foundational Studies in International Relations’ en ‘Foundational Studies in Comparative Politics’.
Wie op studies zoekt met Nederlandse gegevens, krijgt 213 treffers. Spanje levert 197 hits op, waarvan een gedeelte dan weer met die van Nederland overlapt.
Studenten en medewerkers van de meeste universiteiten in Nederland kunnen de data downloaden via de service ICPSR Direct. Gedetailleerde informatie over deze service is te vinden elders op de DANS website: Toegang tot ICPSR data.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.