Nederlandse data ronde 4 European Social Survey gepubliceerd

15 januari 2010

Vlak voor het Kerstreces is de tweede aflevering gepubliceerd van het European Social Survey (ESS), ronde 4. Ten opzichte van de eerste aflevering van ronde 4, die in september openbaar werd, is de belangrijkste verandering dat de gegevens van Hongarije, Israël en Nederland zijn toegevoegd.

Ronde 4 van het ESS omvat wisselende modules over ‘Welfare attitudes in a changing Europe’ en ‘Experiences and Expressions of Ageism’. Het ESS is een tweejaarlijks survey-onderzoek dat wordt gehouden in dertig Europese landen. De eerste ronde vond plaats in 2002/03; de laatste, waarover nu wordt gerapporteerd, in 2008/09. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie, de European Science Foundation en wetenschapsfinanciers in de deelnemende landen.

De vragenlijst bestaat uit twee onderdelen van ieder zo’n honderdtwintig vragen. Het ene onderdeel blijft relatief constant door de jaren heen en leent zich daardoor voor longitudinale onderzoekvragen. Het andere onderdeel bevat wisselende, regelmatig terugkerende modules. De uitkomsten zijn gratis beschikbaar voor not-for-profit organisaties.

ESS website

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.