Nationaal Georegister genomineerd voor Computable Award

1 september 2010

Het nationaal georegister is een van de vijf genomineerden voor de Computable Award 2010 in de categorie ‘beste ict-product in de publieke sector’. Het register is onderdeel van het programma Publieke Dienstverlening op de Kaart, waarin een aantal overheids- en semi-overheidsinstellingen samenwerkt. De Awards worden op 7 oktober uitgereikt door presentatrice Froukje de Both.
 
In het nationaal georegister (NGR) kunnen overheden, bedrijven en onderzoekinstellingen geografische informatie vinden, bekijken en uitwisselen. Iedereen die geografische gegevens beheert, kan deze met een omschrijving in het register bekend maken voor een breed publiek. Gebruikers kunnen zo makkelijk nagaan of bepaalde geografische gegevens al bestaan en welke partij beschikt over de meest actuele informatie. Het register groeit iedere maand met zo’n honderd datasets en biedt nu al het meest uitgebreide centrale overzicht van overheidsinformatie.
Het programma Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) is een samenwerkingsverband van het ministerie van VROM, Dienst Landelijk Gebied en Dienst Regelingen van het ministerie van LNV, Rijkswaterstaat, het Kadaster, TNO en Geonovum. Het zorgt ervoor dat het nationaal georegister verder wordt ontwikkeld en in beheer wordt genomen. Het Kadaster zal het beheer van het register op zich nemen.
De Computable Awards worden ieder jaar toegekend door het gelijknamige blad op basis van lezersstemmen. Er zijn maar liefst zestien categorieën, waaronder bijvoorbeeld ‘ICT-project’, ‘ICT-dienstverlener’, ‘ICTdetacheerder’, ‘Beste ICT-werkgever’ en dus ook ‘ICT-project van het jaar in de publieke sector’. Naast het nationaal georegister zijn in die laatste categorie vier andere projecten genomineerd: Cms overheidscommunicatie Nieuwe Stijl, Equalit, Overheidstelecommunicatie 2010 en Zorg voor Jeugd Groningen.
Er zijn inmiddels ruim 25 duizend stemmen uitgebracht. Stemmen kan tot 23 september op de website van Computable.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.