Leonardo brengt special van e-humanities papers

2 februari 2012

Het februarinummer van het tijdschrift Leonardo bevat de special Leonardo Transactions: Arts, Humanities and Complex Networks. In deze special staan gereviewde papers die voortkomen uit de High Throughput Humanities satellite meeting tijdens de Europese Conferentie over Complexe Systemen 2010 in Lissabon, Portugal.

Eén van de artikelen is ‘Need to categorize: A Comparative Look at the Categories of the Universal Classification System and Wikipedia’ van Almila Salah, Cheng Gao, Krzysztof Suchecki en Andrea Scharnhorst. Dit artikel presenteert nieuwe inzichten in de structuur van de metadata van systemen als Wikipedia en de Universele Decimale Classificatie (UDC). Zo wordt de nieuwe structuur van de categorie-links vergeleken met de structuur van de klassen in de UDC. Het verschil in opmaak van ‘knowledge maps’ van hetzelfde domein tussen sociaal (Wikipedia) en formeel (UDC) wordt met behulp van de classificatie theorie onderzocht, waarbij de focus ligt op de categorie ‘Kunsten’.

Meer informatie
Bezoek de website van Leonardo voor meer informatie. Bezoek de website van MIT Press Journals om de diverse artikelen online te lezen. Registratie is vereist.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.