King’s College neemt Brits data-instituut AHDS over

24 oktober 2007

Het Britse data-instituut Arts and Humanities Data Service (AHDS) wordt volgend voorjaar opgenomen in een nieuw op te richten Centre for e-Research (CeRch) van het Londense King’s College. Het nieuwe centrum zal ‘op de erfenis van het instituut voortbouwen om nieuwe projecten en diensten tot stand te brengen’, aldus King’s in een verklaring.

De AHDS was ten dode opgeschreven sinds een van de twee financiers, de Britse onderzoeksraad voor de Arts and Humanities AHRC, afgelopen mei aankondigde de geldkraan vanaf april volgend jaar te zullen dichtdraaien. Na de AHRC volgde al snel de universitaire IT-organisatie JISC die tot dan voor de andere helft van de financiering had getekend.
King’s College, onderdeel van de Universiteit van Londen, is een voor de hand liggende partner omdat de AHDS en zijn management daar al voor een groot deel waren gevestigd en gebruik maakten van diensten en infrastructuur. Het nieuwe e-centrum, dat zal worden geleid door de huidige AHDS-directeur Sheila Anderson, krijgt als taak om ‘binnen King’s College een e-research omgeving en data-infrastructuur op te bouwen die het mogelijk maakt om onderwijs en onderzoek maximaal van IT te laten profiteren’, volgens de AHDS-website. Een technisch manager van de AHDS gaat mee naar de CeRch-directie. Verder zijn de personele consequenties van de stap nog niet duidelijk. Volgend voorjaar staat er een ‘major launch event’ op het programma.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.