Kennislink lanceert tipparade van gouden data

23 juli 2007

De redactie Economie en Bedrijf van de populair-wetenschappelijke website Kennislink is begonnen met het publiceren van een lijst met internetlocaties waar belangrijke datasets te vinden zijn. ‘Gouden data’ heet de nieuwe service.

Kennnislink wordt door de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) geproduceerd in opdracht van het ministerie van OCW. De bedoeling is om wetenschappelijke informatie toegankelijk te maken voor een groot publiek. Onder de vijftien duizend dagelijkse bezoekers zijn veel scholieren.

Het project begon in 2002, aanvankelijk met informatie uit de exacte wetenschappen maar sinds kort ook met pagina’s over de mens- en maatschappijwetenschappen. Sinds juni van dit jaar is er ook een ‘vakpagina Economie en Bedrijfskunde’. Die heeft nu de rubriek Gouden Data gelanceerd. De eerste vermeldingen zijn voor het Science Technology and Industry Scoreboard van de OECD, de ‘Doing Business database’ van de Wereldbank over zaken doen in 175 landen, en Eurostat met onder meer gegevens over het consumentenvertrouwen in de Europese Unie.
De redactie van Gouden Data houdt zich aanbevolen voor gouden tips.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.