Jury Nederlandse Dataprijs 2020 bekend

7 mei 2020

De jury van de Nederlandse Dataprijs 2020 is compleet en zal worden voorgezeten door Rector Magnificus Emeritus van de TU Delft Prof. ir. Karel Luyben.

Net als bij voorgaande edities van de Nederlandse Dataprijs zal de jury in 2020 bestaan uit prominente personen uit de Nederlandse wetenschap. Waar in 2018 NWO-voorzitter Stan Gielen de rol van juryvoorzitter vervulde, neemt dit jaar Rector Magnificus Emeritus van de TU Delft Prof. ir. Karel Luyben deze taak op zich. Luyben is chemicus en heeft diverse sleutelposities bekleed op het gebied van biotechnologie en procestechnologie. Ook is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de European Open Science Cloud.

De overige leden van de jury zijn:

  • In de categorie ‘Humaniora en sociale wetenschappen’: Prof. dr. Rens van de Schoot (Professor ‘Statistics for Small Data Sets’ aan de Universiteit Utrecht) en dr. Anne-Marie Slotboom (Associate Professor Criminal Law and Criminology aan de Vrije Universiteit Amsterdam).
  • In de categorie ‘Exacte en technische wetenschappen’: Prof. dr. Arjen Doelman (Professor Applied Analysis aan de Universiteit Leiden) en Prof dr. ir. Margot Weijnen (Scientific Director Next Generation Infrastructures Foundation).
  • In de categorie ‘Medische en levenswetenschappen’: Prof. dr. ir. Ilja Arts (Professor Molecular Epidemiology of Chronic Diseases). Het tweede jurylid wordt nog bekend gemaakt. 

De Nederlandse Dataprijs 2020 zal op 18 november worden uitgereikt. Het is nog tot 1 juni mogelijk jezelf, een andere wetenschapper of een onderzoeksgroep voor de prijs te nomineren.

Partners 

De Nederlandse Dataprijs is een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), een nationale coalitie van data-archieven die bestaat uit 4TU.ResearchData, SURFsara en DANS. Partners van de Nederlandse Dataprijs 2020 zijn: LCRDM, het Netherlands eScience Center, Netwerk Digitaal Erfgoed, OpenAIRE, DTL en de UKB werkgroep Research Data.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de prijs en de nominatiecriteria op de website van RDNL. Wilt u op de hoogte blijven van Dataprijs-nieuws? U kunt zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. Vragen kunnen worden gemaild naar .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.