Integratie NOD in NARCIS

8 februari 2011

Met ingang van 1 mei 2011 zal de Nederlandse Onderzoek Databank (NOD) worden geïntegreerd in de wetenschapsportal NARCIS. Er komt dan een einde aan het bestaan van de NOD als zelfstandige website.

Zowel NOD als NARCIS zijn informatiediensten van de afdeling Onderzoek Informatie van de KNAW, een afdeling die zelf met ingang van 8 februari 2011 onderdeel zal zijn van Data Archiving and Networked Services (DANS). U kunt vanaf dat moment voor vragen en meer informatie over deze diensten terecht bij Henk Harmsen, Adjunct Directeur DANS (henk.harmsen at dans.knaw.nl).

Gebruikers van beide diensten zullen de afgelopen jaren al gemerkt hebben dat steeds meer informatie en functionaliteiten van de huidige NOD in NARCIS terug te vinden zijn. De komende maanden zullen worden gebruikt om dit integratieproces te voltooien. DANS heet u van harte welkom en streeft ernaar om met ons uitgebreide team de vertrouwde dienstverlening voort te zetten.

Vanaf mei is er geen noodzaak meer om de NOD als aparte dienst naast NARCIS te onderhouden en zal er geen toegang meer worden geboden tot de site www.onderzoekinformatie.nl.

Informatie over ontwikkelingen rond NARCIS en onderzoekinformatie zal voortaan naast de NARCIS portaal eveneens via de DANS-website beschikbaar zijn. Daar kunt u informatie over de organisatie en diensten van DANS vinden. U kunt zich hier ook abonneren op E-data & Research.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.