Inschrijving open voor ICPSR Summer Undergradutate Internship

25 september 2008

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een programma dat volgende zomer wordt georganiseerd door het Inter-university Consortium for Political and Social Research (ICPSR) in Michigan (Verenigde Staten). Ook studenten kunnen inschrijven, als ze studeren aan een Nederlandse universiteit die deelneemt in het Nationaal Lidmaatschap van ICPSR.

ICPSR is ’s werelds grootste digitale data-archief voor de sociale wetenschappen. Het programma vindt plaats van 8 juni tot 14 augustus 2009. De deelnemers zullen werken in een UNIX omgeving en ervaring opdoen met statistische programma’s om de accuraatheid en het gehalte van data te controleren, met het klaarmaken van data voor permanente archivering en distributie voor secondaire analyse, en met het opstellen van beschrijvingen van dataverzamelingen. Een sterke belangstelling voor de sociale wetenschappen is vereist voor deelname. Wie zich aanmeldt zou met succes een ‘undergraduate sophomere year’ moeten hebben afgerond binnen een sociaalwetenschappelijk hoofdvak en over sterke communicatieve, onderzoekers- en analytische eigenschappen moeten beschikken. Ook kennis van sociaal-wetenschappelijke softwarepakketten (SPSS, SAS, Stata), bewezen leidinggevende capaciteiten en het vermogen om prioriteiten te kunnen onderscheiden zijn essentieel.
Het internship program is als pdf te downloaden. Informatie voor deelnemers aan het Nationaal Lidmaatschap van ICPSR is bij DANS te krijgen onder emailadres info at dans.knaw.nl

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.