IDCC13 met APARSEN-workshop en samenwerking DANS/3TU/UBL

29 oktober 2012

Tijdens de Digital Curation Conferentie (IDCC) op 14 – 16 januari organiseert het APARSEN-project een workshop met als titel ‘Sustainability’. Ook zal DANS samen met de partners van 3TU.Datacentrum en Universiteitsbibliotheek Leiden het front office/back office-model in datamanagement presenteren.

Tijdens de Digital Curation Conferentie (IDCC) op 14 – 16 januari organiseert het APARSEN-project een workshop met als titel ‘Sustainability’. Ook zal DANS samen met de partners van 3TU.Datacentrum en de Universiteitsbibliotheek Leiden het front office/back office-model in datamanagement presenteren.

De 8e editie van de IDCC wordt georganiseerd door het Engelse Digital Curation Centre (DCC)  en de Coalition for Networked Information (CNI) en vindt plaats in Amsterdam. Het thema van de conferentie is: ‘Infrastructuur, Intelligentie, Innovatie: het besturen van de data science agenda’.

APARSEN
Op initiatief van DANS wordt één van de workshops (nummer 7) door APARSEN verzorgd. Tijdens de workshop, met de titel ‘Sustainability’, worden de uitkomsten gepresenteerd van onderzoek op het gebied van ‘preservation services’, ‘costmodelling’ en worden ‘business cases’ besproken.

DANS, 3TU.Datacentrum en UBL
Tijdens een postersessie wordt het front office/back office model gepresenteerd, een recente samenwerking tussen DANS, 3TU.Datacentrum en de Leidse universiteitsbibliotheken op het gebied van datacuratie.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de conferentie en het programma op de website van DCC. Meer informatie over APARSEN staat op de projectpagina op onze site. U kunt ook contact opnemen met René van Horik, projectleider APARSEN via Rene.van.Horik at dans.knaw.nl en 06 23 29 73 89.
Meer informatie over het front office/back office model is te verkrijgen via Ingrid Dillo, beleidsadviseur bij DANS, via ingrid.dillo at dans.knaw.nl

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.