Het visualiseren van een COST Action, een studie naar wetenschappelijke samenwerking

21 juli 2011

Van 14 tot 21 juli bezocht Giulia Rotundo de e-Humanities group van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de e-Research groep van DANS op basis van een STSM subsidie (korte termijn wetenschappelijke missie) van de COST Action MP0801 “Physics of Competition and Conflicts”.

Het belangrijkste doel van het bezoek van Prof. Rotundo aan Amsterdam was het visualiseren van wetenschappelijke communicatie netwerken binnen deze COST Action. De COST Action werkt op het grensgebied tussen fysica en een verscheidenheid van andere wetenschappelijke disciplines zoals economie, sociologie, geschiedenis en informatie wetenschappen. Tijdens haar bezoek werkte Prof. Rotundo samen met Dr. Andrea Scharnhorst (DANS) en Dr. Almila Akdag (Universiteit van Amsterdam).

Gedurende dit bezoek kreeg DANS de mogelijkheid een verbinding aan te gaan met een gemeenschap, die zich bezighoudt met sociaal-economische data-analyse, maar daarbij nog geen gebruik maakt van archieven. Daarmee werd de weg voor toekomstige samenwerking op gebied van data archiveren vrij gemaakt.

COST
COST is een middel om te netwerken en om op nationaal niveau gefinancierde onderzoeksactiviteiten te coördineren. Hierdoor worden wetenschappers samengebracht onder strategische begeleiding. COST is gebaseerd op netwerken, de zogenaamde COST Actions, gericht op onderzoeksprojecten op gebieden die van belang zijn voor ten minste vijf aan COST deelnemende landen.

Professor Rotundo
Giulia Rotundo is universitair hoofddocent voor Applied Mathematics bij de Department of Economics and Business (Universiteit van Tuscia, Viterbo, Italië) en een actief lid van de COST Action. Ze publiceerde op het gebied van innovatie en complexe netwerken.

Meer informatie
Bezoek de website voor meer informatie over de COST Action MP0801 “Physics of Competition and Conflicts”. Neem contact op met Andrea Scharnhorst, coördinator e-Research groep DANS voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.