Global Research Data Alliance meeting: 9-12 November

3 november 2020

De 16e plenaire bijeenkomst van de Research Data Alliance vindt plaats van 9 tot 12 november 2020. Het thema van deze plenaire bijeenkomst is “Kennisecologie”. DANS is ook betrokken.

Zoals gewoonlijk is er een aantrekkelijk programma over “all things data”. DANS-medewerkers nemen deel aan een aantal sessies:

  • 10-11: Cees Hof deelt zijn gedachten en (EOSC)-ervaringen over domeinspecifieke datamanagementplannen (DMP’s) tijdens een Birds of a Feather-sessie rond de introductie van een RDA-werkgroep Discipline-specifieke begeleiding voor DMP’s. 10 november, 05.00 – 06.30 UTC.  
  • 11-11: Marjan Grootveld vertegenwoordigt de LCRDM-taakgroep “een Nederlands datacuratienetwerk” in een Birds of a Feather-sessie over dergelijke netwerken: gebruikmaken van gedeelde expertise voor datacuratie en -opsporing. 11 november, 17.00-18.30 uur UTC. 
  • 11-11: Ellen Leenarts was betrokken bij de Belangengroep van minimale en uitgebreide metadata voor leermaterialen, die gepresenteerd wordt in de sessie Creëren en verbinden van datatrainingsecosystemen van de Education and Training on handling research data IG, 11 november, 12.00 uur -1.30 uur UTC. 
  • 9, 10 en 11 november: Ricarda Braukmann houdt een posterpresentatie over pidforum.org; het wereldwijde discussieplatform over Persitent Identifiers (PIDs), onderdeel van het FREYA-project. Poster sessions UTC 8:00-8:30 pm. 

Nieuw bij de RDA? Bekijk dit webinar voor een indruk.  

 

Meer informatie

Bezoek de RDA-website voor meer informatie. Let op: er wordt aanwezigheidsvergoeding in rekening gebracht. Heeft u vragen aan DANS, neem dan contact met ons op.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.