Geo-informatie via 1 portaal ontsloten

21 december 2012

Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) heeft in december het PDOK Loket gelanceerd. Dit PDOK Loket biedt een ruime keuze aan digitale geo-informatie van de overheid. Onderdeel van het Loket is PDOK Kaart: een zeer laagdrempelige tool waarmee iedereen in een aantal stappen een eigen kaart kan maken voor bijvoorbeeld een website of ander gebruik.

Locatie informatie essentieel
Informatie over een locatie of gebied speelt een belangrijke rol bij het analyseren en in beeld brengen van maatschappelijke vraagstukken. Bij het uitvoeren van overheidstaken is actuele en adequate informatie over locaties vaak essentieel. Ook voor het bedrijfsleven is geodata van de overheid vaak een belangrijke bron van informatie.

Centrale voorziening
De centrale overheidsvoorziening PDOK is een functionele, robuuste, betrouwbare voorziening met actuele geodata voorzien van goede metadatering. PDOK zorgt voor de geografische ontsluiting van de basisregistraties en andere kern geodatasets zoals het Nationaal Wegen Bestand. De PDOK diensten voldoen aan nationale en internationale standaarden, waaronder de Europese INSPIRE standaard en de Nederlandse e-overheidstandaarden.

Samenwerkende overheden
PDOK is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum. PDOK is een open initiatief. Elke overheidsorganisatie die zijn geodata voor hergebruik beschikbaar wil stellen kan zich bij PDOK aansluiten.

Meer informatie
Meer informatie over het PDOK, de aangesloten overheidsorganisaties en ontsloten datasets staat op de website van het PDOK.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.