Gegevens Woononderzoek Nederland beschikbaar via DANS EASY

27 februari 2007

Sinds deze week zijn de gegevens van het Woononderzoek Nederland (WoON) van het ministerie van VROM beschikbaar via DANS EASY. In WoON zitten de gegevens van ruim 65 duizend Nederlanders die zijn geïnterviewd in maart 2006, waarvan ruim 40 duizend voor het landelijke onderzoek dat de opvolger is van het voormalige WoningBehoefteonderzoek en de Kwalitatieve Woningregistratie.

Nieuw is dat de gegevens beschikbaar worden gesteld via het gebruiksvriendelijke systeem DANS EASY. Ook vroeger waren de data uit het WoningBehoefteonderzoek beschikbaar voor geïnteresseerde onderzoekers via het Wetenschappelijk Statistisch Agentschap, maar VROM en DANS verwachten nu veel meer onderzoekers te kunnen bereiken. Naast het gebruik van DANS EASY wordt een grotere toegankelijkheid bereikt doordat de door VROM ontwikkelde syntax, de ‘gebruiksaanwijzing’ van de data, nu openbaar is.
Het verschil tussen WoON en haar twee voorgangers zit vooral in de modulaire opzet van eerstgenoemd onderzoek. Uit de zogenaamde Parent Survey, dat is een soort vaste kerngroep van 32 duizend respondenten, kan op verschillende momenten actuele informatie worden binnengehaald. ‘Efficiënter, flexibeler, actueler en nog betrouwbaarder dan haar voorgangers’, schrijft VROM dan ook in haar WoON-nieuwsbrief.
Meer informatie over het WoON bestand is te vinden op de website van VROM.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.